Meest gestelde vragen en antwoorden in tijden van Corona

Op dinsdag 21 april is door de overheid bekendgemaakt dat tandartspraktijken in Nederland de reguliere mondzorg weer mogen hervatten. De praktijken van Kies Mondzorg zullen dan ook weer per 28 april openen en de reguliere behandelingen weer opstarten.

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen rond deze heropening van de praktijken. Heeft u verdere vragen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op.

 

Is het veilig om nu behandeld te worden?

Wanneer u de komende tijd een behandelafspraak bij onze praktijk heeft staan, nemen onze medewerkers telefonisch contact met u op. Tijdens dit gesprek worden er enkele vragen gesteld over uw gezondheidstoestand. Indien één van onderstaande punten toepassing op uw gezondheidstoestand heeft, is het raadzaam uw afspraak nog even uit te stellen:

  • Heeft u nu corona?
  • Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
  • Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
  • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38⁰C)?
  • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
  • Bent u in thuisisolatie?
  • Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

 

Wanneer geen van bovenstaande punten betrekking op u heeft en u zich verder ook gezond voelt, is het volkomen veilig om uw behandelafspraak bij Kies Mondzorg in te plannen.

 

Waar dien ik rekening mee te houden tijdens mijn afspraak bij Kies Mondzorg?

Om uw gezondheid en die van onze medewerkers te kunnen waarborgen tijdens uw bezoek aan onze praktijk, hebben wij enkele maatregelen getroffen. Via deze link vindt u de maatregelen die de komende tijd gelden in onze praktijken.

 

Ik ben slecht ter been. Mag ik onder begeleiding naar mijn afspraak komen?

Om de maatregel van 1,5 meter afstand te kunnen garanderen en om ervoor te zorgen dat niet te veel mensen tegelijk in onze praktijk aanwezig zijn, vragen we aan patiënten om, indien mogelijk, zoveel mogelijk alleen naar hun afspraak te komen. Wanneer u echter niet in staat bent om alleen naar de praktijk te komen, mag dit uiteraard onder begeleiding van maximaal 1 persoon gebeuren. Zorg ervoor dat u niet te vroeg aanwezig bent en wacht anders, indien mogelijk, buiten tot u aan de beurt bent.

 

Kan ik in geval van spoed nog steeds terecht bij Kies Mondzorg?

Wanneer u pijnklachten of spoedeisende klachten heeft, kunt u telefonisch contact opnemen met uw praktijk. Zij zullen u dan verder helpen met de vervolgstappen die genomen zullen worden.

 

Hoe kan ik jullie het beste bereiken bij vragen?

Indien u verdere vragen heeft of ergens over twijfelt, kunt u ons op de reguliere openingstijden telefonisch bereiken voor al uw vragen.

 

Waar kan ik meer informatie vinden over het Coronavirus?

Voor de meest actuele informatie gaat u naar de website van het RIVM

Ga terug