Spoedgevallen

 

EXTRA: Spoedzorg bij (vermoeden) van besmetting patiënt

Indien u contact opneemt met onze spoeddienst zullen er aanvullende vragen gesteld worden met betrekking tot uw gezondheid. 
Indien u last heeft van verkoudheidsklachten, hoesten en/of koorts >38°C kunnen wij u ook in het geval van dringende spoedklachten niet in onze tandartsenpost ontvangen. In dat geval zullen we samen met u bekijken of uw pijnklacht in het ziekenhuis behandeld kan worden.

Wij vertrouwen op uw begrip!

 

 

Telefoonnummer: 0900-8818

Uitsluitend voor tandheelkundige spoedgevallen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag, kunt u op werkdagen na 17.00 uur, in het weekend en op officieel erkende feestdagen bellen met bovengenoemd algemene telefoonnummer van de Spoedpost Noord-Limburg.
Via een keuzemenu kunt u kiezen voor tandheelkundige spoedgevallen. U wordt dan doorgeschakeld met de dienstdoende triagist.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website www.tapvenlo.nl


Voor wie is de tandartsenpost bedoeld?
De tandartsenpost is bedoeld voor spoedeisende mondzorg, die niet kan worden uitgesteld naar een later tijdstip. De tandartsenpost is er voor patiënten van de aangesloten tandartspraktijken, voor patiënten die geen eigen tandarts hebben en voor patiënten die geen tandarts in de regio hebben.

Patiënten die een beroep kunnen doen op de spoedregeling van de eigen (niet aangesloten) tandarts, zullen in principe daar naar toe worden verwezen.


Hoe werkt het?
De triagist bepaalt aan de hand van een vragenlijst of u in aanmerking komt voor het maken van een afspraak. Afhankelijk van de aard van de klacht wordt u verzocht meteen naar de tandartsenpost te komen of wordt er een afspraak met u gemaakt wanneer u kunt komen.
 
U kunt uitsluitend na het maken van een afspraak terecht bij de Tandartsenpost. De dienstdoende tandarts is niet altijd aanwezig op de Tandartsenpost. Hij of zij wordt alleen opgeroepen als het nodig is.

Tijdens uw bezoek aan de tandartsenpost dient u zich te legitimeren. Neem ook altijd uw verzekeringspas mee.

Houdt u er rekening mee dat behandelingen op de tandartsenpost direct contant of per pin afgerekend moeten worden. Indien u een aanvullende verzekering heeft kunt u zelf de nota indienen bij uw zorgverzekeraar.
Behandelingen voor kinderen t/m 17 jaar vallen onder de basisverzekering. Voor deze groep zullen wij de behandeling declareren via Infomedics.