Angst voor de tandarts?

Bent u bang voor de tandarts? Dan hoeft u zich nergens voor te schamen, want u bent zeker niet de enige! Angst voor de tandarts is één van de meest voorkomende fobieën. Ongeveer 800.000 Nederlanders zijn zó bang voor de tandarts, dat zij een bezoek jarenlang uitstellen. Nare ervaringen met tandartsen in het verleden en angst voor pijn of om de controle over de behandeling te verliezen, zijn redenen die vaak worden genoemd. Onze zusterorganisatie VieDenta Kliniek is gespecialiseerd in het behandelen van patiënten die angst hebben voor de tandarts.

Waar komt deze angst vandaan?

Angst voor de tandarts kan op verschillende manieren ontstaan. Wanneer u in het verleden een traumatische ervaring heeft gehad met de tandarts, kan dit resulteren in een angst die ervoor zorgt dat u jaren niet meer bij de tandarts bent geweest. Verder kan het geluid van de boor als traumatisch worden ervaren en kunt u het gevoel hebben dat u de controle verliest over de behandeling. Angst voor het niet weten wat er komen gaat is ook een veelgehoord probleem. Vaak ontstaat angst door de jaren heen. Doordat een behandelachterstand vaak gepaard gaat met angst voor de tandarts, wordt deze angst vaak alleen maar erger door grotere problemen die ontstaan in de mond.

 

VieDenta Kliniek biedt behandelingen aan voor angstpatiënten

Bij VieDenta Kliniek zijn we gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met angst voor de tandarts. We nemen alle tijd voor uw vragen en stellen u op uw gemak. Onze tandartsen zijn gespecialiseerd in het behandelen van angstpatiënten en zullen u dan ook met alle tijd en aandacht meenemen in dit proces.

 

Hoe gaan wij te werk?

Wanneer u bij VieDenta Kliniek behandeld wilt worden, maakt u altijd eerst een afspraak voor een adviesgesprek.

Het adviesgesprek vindt plaats met één van onze tandartsen. Tijdens het adviesgesprek worden er foto’s van uw gebit gemaakt (zowel röntgenfoto’s als digitale gezichtsfoto’s) en vindt er een klein mondonderzoek plaats (maar géén daadwerkelijke behandeling!). Aan de hand van dit onderzoek wordt een behandelplan voor u opgesteld en de arts zal dit plan uitvoerig met u bespreken. Tijdens het adviesgesprek heeft de arts alle tijd en aandacht voor uw vragen en wensen en zal alles rustig met u besproken worden. U krijgt het behandelplan, samen met een begroting voor de behandeling, mee naar huis zodat u nog eens rustig alle info door kunt nemen en kunt besluiten of u bij VieDenta Kliniek behandeld wilt worden.

 

Narcosebehandelingen

Bij VieDenta Kliniek is het ook mogelijk om onder algehele narcose behandeld te worden. Op deze manier krijgt u niks mee van de behandeling en wordt u weer wakker met een lach op uw gezicht!

 

Meer informatie?

Neem dan gerust een kijkje op de website van VieDenta Kliniek of neem vrijblijvend contact op via 085 - 01 33 500 of info@viedenta.nl