Kies Mondzorg

Archief

Rolstoelvriendelijke Tandarts

22 jan 2010
Met de aanschaf van de Wheel Chair Rotator (WCR) van de firma Astea ( www.asteagroup.com ) heeft Kies Mondzorg een primeur in Nederland. De WCR is een zeer effectief hulpmiddel bij tandheelkundige hulp voor mensen in een rolstoel. De patiënt blijft simpelweg in de eigen rolstoel zitten, waardoor verplaatsen naar de tandartsstoel óf improviserende behandeling in de rolstoel wordt vermeden.

Een rolstoelpatiënt krijgt hiermee nagenoeg dezelfde tandheelkundige zorg als bij een valide patiënt. Het gebruik van de WCR geeft de patiënten de veiligheid en het comfort van hun eigen rolstoel. De behandelend specialist kan deze patiënt met plezier ontvangen en behandelen op een veilige en comfortabele werkplek.

Kies Mondzorg Kliniek Panningen heeft als één van de eerste praktijken in Nederland de beschikking over deze rolstoel-kantelaar. In de Kliniek worden wekelijks patiënten van Daelzicht behandeld. Deze groep patiënten zit over het algemeen in een rolstoel. Tot op heden moest de tandarts zich in allerlei bochten wringen om de patiënt te kunnen behandelen. Met behulp van de kantelaar is het mogelijk de patiënt in de rolstoel te laten zitten en toch een goede werkhouding voor de tandarts te creëren.

Tarieven
Contact