Kies Mondzorg

Archief

Nieuw specialisme bij Kies Mondzorg

17 aug 2012
Per 8 augustus is het behandelteam van Kies Mondzorg uitgebreid met tandarts Michelle Njo. Zij is gespecialiseerd in maxillofaciale prothetiek.

Zij is gespecialiseerd in “maxillofaciale prothetiek”. Een Tandarts Maxillofaciale Prothetiek (T-MFP) heeft zich na de opleiding tot tandarts aanvullend bekwaamd in de behandeling van mensen met aangeboren of verworven afwijkingen in het hoofd-hals gebied. Bijvoorbeeld mensen met een lip-, kaak,- en verhemeltespleet (schisis), maar ook mensen bij wie een tumor is verwijderd of die door een ongeval een ernstig letsel aan het gezicht hebben opgelopen. Naast de complexere gebitsprothese kan het gaan om (gedeeltelijke) aangezichtsprothesen, zoals een neus of een oor. Een T-MFP ziet daarnaast ook mensen waarbij er minder tanden zijn aangelegd (hypodontie), of waar het glazuur of tandbeen minder goed is aangemaakt (amelogenesis of dentinogenesis imperfecta). Uitgebreide slijtage en erosie behoort ook tot het gebied van de T-MFP. In deze gevallen zal uitgebreide rehabilitatie plaats kunnen vinden door middel van kroon- en brugwerk, implantaten of opbouwen van composiet.

Dergelijke complexe aandoeningen worden altijd in teamverband behandeld. Kies Mondzorg beschikt verder over een orthodontist, een parodontoloog, een implantoloog en een endodontoloog. Ook wordt er nauw samengewerkt met kaakchirurgen. Michelle Njo zal werkzaam zijn in onze kliniek aan de Steenbakkerstraat te Panningen en in de algemene praktijk in Meijel. Daarnaast is zij nog twee dagen per week werkzaam bij de Stichting Bijzondere Tandheelkunde en het VUmc te Amsterdam.

 
 

Tarieven
Contact